Vy från Stadshuset 1967 – mitt under Klara-rivningarna

Stockholmsbilder som legat i byrålådor eller på vinden har plockats fram av ett antal SvD-läsare som nu delar med sig av detta till Mitt Stockholm-bloggen. Här är några fina exempel:

Johan Lindberg
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Gunnar Nordqvist har mejlat en härlig bild som han tog från Stadshustornet sommaren 1967. Här är Klara-rivningarna fortfarande i full gång som ni ser i bakgrunden. Så här berättar Gunnar om sina minnen från dagen: ”Jag och min blivande (och nuvarande) fru träffades vid Skansens gamla dansbana en fin sommardag. Och med ont om pengar bjöd jag henne nästa dag på friluftskonsert i Stadshusträdgården med klättring upp i tornet. I mitten på mars firar vi hennes 80-årsdag genom att åter klättra upp i tornet. Sedan avslutar vi med middag på Ulla Winblad”.

Lotta Svensson har mejlat in bilder från ett gammalt fotoalbum: "Min pappa Lennart som – förutom att vara AIK’are och s k “ständig medlem” i klubben – också jobbade extra som “huvudvaktmästare” på Råsunda (ja, var annars när man är AIK:are) och på den s k “Hedersläktaren/Kungliga logen” på Stadion, där han bl a fick ta emot kosmonauterna Gagarin och Bykovskij 1964 (märkligt nog på SM-final i bandy...):

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons