RecensionNya filmer

Pleasure”Pleasure” blottar vår porrdränkta samtid

Sofia Kappel spelar huvudrollen Linnéa.
Sofia Kappel spelar huvudrollen Linnéa. Foto: Pressbild

Resan från botten till toppen av porrfilmsbranschen är röd tråd i ”Pleasure”. Den omsusade filmen lyckas, utan att använda moraliska pekpinnar, skildra en industri det ofta flinas åt.

Anna Hellsten
Publicerad
Annons

När unga, svenska Linnéa står i passkontrollen på flygplatsen i Los Angeles får hon standarfrågan om varför hon är där: ”business” eller ”pleasure”? ”Pleasure”, svarar hon och klipper med lösögonfransarna, på sin höjd en halvsanning eftersom Linnéa ju har kommit till stan för att slå sig in i porrindustrin. Ett klipp senare står hon i ett badkar och rakar underlivet, och vips är hon på sin första inspelning i rollen som ung oskuld.

Inspelningen föregås av en ordentlig kontraktsgenomgång. Har hon fått information om lönen? Vet hon att hon kan kräva att få se motspelarens negativa test på könssjukdomar? Att hon har rätt att när som helst avbryta? Linnéa går och byter om till sitt alter ego Bella Cherry, och efter lite inledande scenskräck är det hela igång. Efteråt postar hon explicita foton på sitt Instagram-konto.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons