RecensionNya filmer

Lill-Zlatan och morbror raringVänskap sätts på prov när morbror träffar en ny

Ella trivs bäst hos morbror Tommy. Han kallar henne Lill-Zlatan eftersom hon är så bra på fotboll. (Simon J Berger och Agnes Colliander)
Ella trivs bäst hos morbror Tommy. Han kallar henne Lill-Zlatan eftersom hon är så bra på fotboll. (Simon J Berger och Agnes Colliander) Foto: Triart

Vad ska man göra med all svartsjuka när ens favoritmorbror har en ny pojkvän? Ella försöker med alla knep, men ingenting fungerar. Filmatiseringen av Pija Lindenbaums bok bjuder på mycket igenkänning.

Anna Hellsten
Publicerad
Annons

Svartsjuka. Den sorten som känns i precis hela kroppen. Där har vi tematiken för ”Lill-Zlatan och morbror raring”, en film baserad på Pija Lindenbaums ljuvliga barnbok med samma namn.

Huvudpersonen Lill-Zlatan, eller Ella som hon egentligen heter, kommer inte överens med så värst många i livet. Sin morbror Tommy älskar hon däremot, en glad sort i rosa brallor som driver frisersalong och bor i en läcker lägenhet. Där parkerar sig Ella när mamma och pappa åker till Mallis, i tron att det som vanligt ska vara dans och sushi och den magiska känslan av att världen bara är till för dem två.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons