Polischefer skyller fiaskot på varandra

Den tidigare chefen för kongressens polisstyrka Capitol Police, Steven Sund, vittnade på tisdagen om dramatiken den 6 januari.
Den tidigare chefen för kongressens polisstyrka Capitol Police, Steven Sund, vittnade på tisdagen om dramatiken den 6 januari. Foto: Andrew Harnik - Pool via CNP/TT

Hur polisen misslyckades med att stoppa Trump-anhängarnas blodiga stormning av kongressbyggnaden den 6 januari granskas nu av två utskott i just kongressen. Diverse chefer skyller på varandra, på Pentagon och på olika underrättelsemyndigheter.

Erik Bergin
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Poliser och kongressens egna säkerhetschefer framträdde i tisdagens förhör, det första av flera som planeras för att ta reda på vad som egentligen hände inför och under den blodiga attacken i Washington den 6 januari.

En av dem som hördes på tisdagen var Steven Sund, tidigare chef för kongressens egen hårt kritiserade poliskår, Capitol Police. Även Washington DC-polisens tillförordnade chef Robert Contee III hördes, liksom senatens och representanthusets egna tidigare säkerhetschefer, Michael Stenger och Paul Irving. Sund, Stenger och Irving avgick efter Trump-anhängarnas stormning.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons