Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Mode

”Mamma skulle få panik i mina kläder”

Foto: Rickard L Eriksson

SPG har träffat tre mor- och dotterpar som alla har en sak gemensamt: en stor passion för stil.

Text: Elin Liljero Eriksson - 22 oktober 2020
Annons

Hur skulle du beskriva din stil?
– Teatralisk, feminin, tydlig silhuett, mycket kjol, vintagekänsla och något försök till att vara chic. Det är alltid något hål i strumpbyxan eller rufs i håret, men det är nog en del av min personlighet, säger Elsa.
– Jag gillar inte att klä mig som någon annan. När jag var ung sydde jag ibland kläder för de jag ville ha fanns inte. Man ska inte kunna definiera mig. Det ska inte vara: ’här kommer en som är såhär’, utan mer, ’oj, men vänta, vad händer här?’, säger Helene.

Inspireras ni av varandra?
– Nej, det tror jag inte. Vi har så olika kroppsformer. Det skulle se sjukt ut om jag hade mammas kläder. Mamma skulle däremot vara fin i mina, men de skulle ge henne panik. Men jag inspireras av mammas sätt att vara modig när hon klär sig. Stilmässigt gillar jag danska, svåra mode-instagrammare och det är så långt från mamma man kan komma, säger Elsa.
– Jag följer många modevisningar och har Fashion tv så jag formar nog min stil en del utifrån dem. Som de här byxorna, jag har säkert sett dem på catwalken och letat rätt på liknande på loppis, säger Helene.