Ledare

Linda Nordlund:Nej, kvinnor kan inte ”få allt”

Linda Nordlund
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor, är föräldraledig, samtidigt som partiet krisar med en dryg procentenhet till riksdagsspärren.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor, är föräldraledig, samtidigt som partiet krisar med en dryg procentenhet till riksdagsspärren. Foto: Lars Pehrson
Publicerad
Annons

Varför tror vi att allt ska ske åren mellan 30 och 40? Att det är då karriären måste ta fart, barnen ska avlas, bostadsrätten eller huset köpas (och helst renoveras också). Som att livet, eller åtminstone karriären, är över vid 55. Idén om att ”få allt” – en framgångsrik karriär, välartade barn och ett lyckligt äktenskap – verkar ouppnåelig. Hur ska man kunna kliva fram på jobbet och göra 60-timmarsveckor, men ändå hämta barnen innan fyra?
Ändå lever vi i ett av världens mest familjeanpassade länder, med en rundligt tilltagen föräldraförsäkring, rätt till vab, utbyggd barnomsorg med maxtaxa och subventionerade fritidsaktiviteter. Om inte svenskar lyckas med att jonglera arbets- och familjeliv, kan någon?

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons