Jesper Sundén:Rekordstor regering i Israel – men hur länge till?

Jesper Sundén
I söndags svors Benjamin Netanyahus femte regering in – en bred samlingsregering med 36 ministrar. Netanyahu är den som styrt Israel under längst tid sedan statens grundande 1948.
I söndags svors Benjamin Netanyahus femte regering in – en bred samlingsregering med 36 ministrar. Netanyahu är den som styrt Israel under längst tid sedan statens grundande 1948. Foto: Alex Kolomiensky/AP

Premiärminister Benjamin Netanyahu har lyckats få ihop en ännu en ny regering. Det blir den största i Israels historia med 36 ministrar och 16 biträdande ministrar. Frågan är hur länge den varar.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Efter tre parlamentsval och 17 månader av övergångslösningar fick Israel en ny regering på söndagen. Genom samarbetsavtalet mellan premiärminister Benjamin Netanyahu och tidigare oppositionsledaren Benny Gantz skapas politisk stabilitet. Åtminstone för en tid.

Benny Ganz, som många gånger lovat att inte sätta sig i en regering med den korruptionsåtalade Netanyahu, har motiverat sitt samarbete med att det handlar om att ta ansvar för Israel i en svårt stund.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons