Här är miljöbovarna i kök, badrum och garderob

Badrumsartiklar är ofta prydda med löv, fina naturbilder och gröna märken. Men till skillnad från produkter i livsmedelssektorn betyder det inte att produkten är ekologisk bara för att den kallas för det.
Badrumsartiklar är ofta prydda med löv, fina naturbilder och gröna märken. Men till skillnad från produkter i livsmedelssektorn betyder det inte att produkten är ekologisk bara för att den kallas för det. Foto: Beeboys/Adobe Stock

Det kan vara knepigt att handla miljövänligt till kök, badrum och garderober. Enklast är att leta efter en tillförlitlig miljömärkning men inte heller det är alltid så lätt. Här kommer några tips att tänka på.

TT
Publicerad
Annons

Tänk på att barn är extra känsliga för kemikalier. Håll utkik efter Bra miljöval eller Svanen så kan du känna dig trygg.

Många doftämnen är allergiframkallande och även du som inte är allergisk bör vara vaksam. Det händer att kroppen reagerar även om den inte gjort det tidigare. När du väljer miljömärkt är parfymen extra granskad och barnprodukter är parfymfria. I vissa hårspray och tvålar finns ämnen som påverkar våra hormonsystem – även det slipper du när du väljer miljömärkt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons