Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Min helg: ”Jag gillar inte killar med spetsiga skor”

Supermodellen Caroline Winberg ordnar familjemiddagar, klubbar i London och leker tjuv och polis.

Text: Hugo Rehnberg - 6 december 2018
Annons

Fredag eftermiddag. Befinner mig på Spring Studios i London där jag plåtas för en kampanj åt modemärket Dundas. Jag hade kanske trott att karriären skulle vara över för några år sen, men jag får fortfarande en massa jobb. Just stora och kommersiella jobb är skönt: allting är välordnat, ingen bråkar, budgetarna är bra och det blir sällan någon övertid.

På kvällen äter jag middag på krogen China Tang med några kompisar. Efteråt går vi till Isabels, men min kompis Anna och jag blir uttittade av ett gäng slemmiga italienare så vi går snabbt vidare till medlemsklubben Annabels, där det blir stopp i dörren.  Stället har blazertvång och våra killkompisar från New York ser frågande ut, de har ju tagit på sig sina finaste sneakers.

Londons uteliv är speciellt, de flesta bra ställen är medlemsklubbar och många har kavajtvång. Vilket jag tycker är lite konstigt: jag skulle aldrig gå hem med en kille som har spetsiga skor.

Killkompisarna sticker hem och hämtar kavajer. Inne på Annabels är det något slags ”plastic surgery heaven”, hela klientelet är lite tvivelaktigt. Så vi går vidare till Chiltern Firehouse, mitt favoritställe. Tar en drink i baren och går, via toaletterna, ner i deras hemliga rökrum. Där träffar jag Noel Gallagher och vi pratar en stund. Han är skön. Vid tvåtiden går jag hem.

Annons
Annons

Klockan sju på lördagsmorgonen väcks jag av min kompis barn. Mitt ex kommer över och lämnar min son Casper, och vi går till parken och leker tjuv och polis. Det är vår vanligaste lek, en annan av hans favoriter är att ”leka hundpark”, Casper vill alltid vara hunden.

Efteråt följer han med mig när jag fixar naglarna. Det tycker han är sådär.

På eftermiddagen är det babyshower för en kompis. Jag tar på mig en klänning jag fått av Ralph Lauren. Det är väldigt välordnat, med champagne, cupcakes, ballonger och en massa fina presenter. Jag undviker att ge några moderliga råd.

Efteråt träffar vi killarna på Isabels. Vi delar på en massa mat. Jag hoppar över pilgrimsmusslorna och äter istället carpaccio och mozzarella. Dricker oftast öl eller drinken skinny bitch (vodka och soda). Vin är lite farligt i mitt jobb, man blir rödflammig, svullen och sover dåligt.

Morgonen därpå flyger vi hem till Stockholm. På kvällen kommer hela familjen över till mig på middag. Mamma, farmor, brorsan, syrran. Mamma klagar på att det inte finns någon mat i kylen men jag har ju inte varit hemma på en vecka. Är relativt nyinflyttad och har inte riktigt kommit i ordning. Tavlorna är uppe men inte inredningen.

Framåt kvällen försöker jag hitta en ny serie. Har sett alla avsnitt av Bodyguard på Netflix som var jättebra. Nu testar jag Doctor Foster, om ett riktigt svartsjukt psyko.

Morgonen därpå börjar inskolningen. Vi har äntligen fått förskoleplats. Det senaste halvåret har Casper och jag hängt i Vasaparken om dagarna. Det här blir kul för honom.

6. Caroline Winberg - berättar hemligheter för Noel Gallagher, dricker skinny bitches och sätter sonen i fart jailacast.com
Annons