Dadgostar: Vi vill vara i regering

Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar valdes till ny ordförande efter Jonas Sjöstedt för drygt ett år sedan. Siktet är inställt på att komma med i en regering efter valet. Arkivbild.
Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar valdes till ny ordförande efter Jonas Sjöstedt för drygt ett år sedan. Siktet är inställt på att komma med i en regering efter valet. Arkivbild. Foto: Lars Schröder/TT

Om Vänsterpartiet blir en del av underlaget för en S-ledd regering vill partiet också sitta med i den.

– Utgångspunkten för oss är att sitta i regering, det är genom regeringssamverkan vi kan få störst genomslag för politiken, säger V-ledaren Nooshi Dadgostar.

Lars Larsson/TT
Publicerad
Annons

Enligt Dadgostar kan hennes parti visa på flera frågor bara det senaste året där V har varit partiet som fått saker att hända. Hon syftar på misstroendet som innebar slutet för förslaget om friare hyressättning i nyproduktion, på förändringar i sjukförsäkringen och på förslaget om garantitillägg för pensionärer.

– Vi måste sitta med i en regering om Sverige ska bli ett starkt välfärdsland igen, säger Dadgostar på en träff med journalister i riksdagen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons