Annons

Listan: Här är bästa böckerna i sommar

Foto: Monkey Business Images

Sommaren är här och nu fyller vi gärna våra lata dagar med härlig läsning.

Svårt att bestämma vilka böcker som ska få följa med på semestern?

Med Läsplattan Storytel Reader kan du välja bland 700 000 boktitlar i digitalt format.

Här listas sommarens bästa böcker just nu.

För många är sommaren synonymt med läsning, men vilka böcker läser du i sommar? Kanske har du lite svårt att bestämma dig? Med den här topplistan blir det enklare att göra din val. Den innehåller nämligen några av de bästa böckerna just nu med allt från spännande thrillers till härlig feelgood.

1. Sjöjungfrun

Författare: Anki Edvinsson

En hemlös kvinna hittas brutalt mördad i Umeälven. Poliserna Charlotte von Klint och Per Berg kopplas på fallet och en intensiv jakt på mördaren inleds. Allt förändras i ett slag när en ung man ställer sig på Rådhustorget med en bombväst. Hänger händelserna samman på något vis? Per och Charlotte inser att de måste agera snabbt för att få stopp på det accelererande våldet som drabbat staden.

2. Ett nyväckt hopp (Kungsbackakvartetten)

Författare: Sofia Ymén

Hästar, härligheter och hemligheter, nu är sista delen i Sofia Yméns Kungsbackakvartetten här.

Rebeckas liv kan knappast bli bättre! Hon är nybliven partner på reklambyrån där hon arbetar, bor i en rymlig lägenhet i centrala Göteborg och hon har vänner som ställer upp när hon behöver dem. Men allt ställs på ända när en oväntad bröllopsinbjudan dimper ner i brevlådan. En inbjudan

3. Sommarmord

Författare: Samuel Karlsson

Ett filmteam åker ut till en ö i Tjust skärgård utanför Västervik, där det finns en övergiven kyrka.
Planen är att spela in en spökfilm och en scen med en seans under midsommarhelgen. Några dagar senare hittas flera i teamet döda, uppradade inne i kyrkan.

4. Ghettoprinsessan

Författare: Sammy Jeridi

Leon Jaziri kommer ut från fängelset och tänker bli vit som snö, men ödet har andra planer. För att få sina undangömda miljoner måste han göra en sista grej. Bli en fucking Sherloch Homie och hitta det alla vill ha - arvet efter Prästen.

5. De flesta människor är döda

Författare: Annika Klemming

Paulas 50-årsdag närmar sig snabbare än hon önskat – bara ett år kvar nu! Hon vill ha en stor fest, med många gäster och fina hyllningstal. Det finns bara ett problem: hon har nästan inga vänner att bjuda, så Paula har bråttom att lära känna fler. Och det enda sätt hon känner till att göra sig själv intressant på är med hjälp av ytterligare en dyr handväska, skönhetsbehandlingar och cocktailpartyn.

6. Det sista han sa

Författare: Laura Dave

”Skydda henne.”

En flicka knackar på dörren och lämnar en lapp till Hannah Hall. Den är från Owen, hennes man. Trots sin förvirring och sina farhågor förstår Hannah direkt vem som avses: Bailey, Owens sextonåriga dotter – som förlorade sin mamma i späd ålder och som vill ha så lite som möjligt med sin styvmor att göra.

7. Hanteraren

Författare: Mats Ahlstedt

Samtalet kom klockan 22.22. "Han är död." Sedan bryts linjen.

Ella Werner anar att det handlar om hennes infiltratör Christer Quist. När hon kontrollerar uppgiften får hon beskedet att en utbrunnen bil påträffats och att kvarlevorna efter föraren stämmer in på Quists signalement. Vem kände till att hon var hans hanterare?

8. Där du en gång gick

Författare: Marcus Jarl

Bella Friberg är trött på sitt liv hemma i Linköping. På jobbet, staden och människorna i den. Men kanske främst på sig själv. När hon får ett efterlängtat jobberbjudande i Stockholm kan hon inte tacka nej, trots att hon egentligen inte har modet att ta steget. Inte med tanke på vad som hände förra gången.

Där du en gång gick är en vacker, varm och rolig relationsroman av Marcus Jarl, vinnare av Årets feelgood 2021.

9. Ingen riktig sommar utan camping

Författare: Anna Johansson

Sommaren blir inte riktigt som Jossan tänkt sig. När pojkvännen plötsligt blir en före detta så blir det inte heller någon romantisk semester, i stället köper hon en husvagn på Blocket och åker till mormor på västkusten. Där ser hon fram emot ett par veckor på västkustens flådigaste campingresort. Det blir en semester Jossan sent ska glömma!

10. Helvetestimmen

Författare: Ant Middleton

Det har gått sex månader sedan Mallorys allra sista och katastrofala uppdrag som
gruppbefäl för specialförbanden i Afghanistan, ett uppdrag han minns med ett enda ord: Helvetestimmen.
Beslutet han fattadeden natten, och konsekvenserna av det,
plågar honom. Så kontaktas Mallory av Donnos mamma som behöver hjälp: Scott, Donnos tvillingbror, är spårlöst försvunnen i Sydafrika och polisen vägrar att söka efter honom. Mallory tar sig an uppdraget.

Lätt att ta med sig

Med läsplattan Storytel Reader och ett Storytel-abonnemang får du ett helt bibliotek av e-böcker. 700 000 boktitlar i digitalt format – med allt från facklitteratur till deckare, romaner, feelgood och dokumentärer.

Det är enkelt att ta med sig läsplattan, då den bara väger 200 gram, och du växlar mellan att läsa och lyssna beroende på humör. Dessutom kan ladda ner upp till 3000 böcker och sen läsa eller lyssna utan att vara uppkopplad.

Med en Storytel Reader blir läsupplevelsen behaglig – även i starkt solljus.

– Med Storytel Reader kan du njuta av böcker var och när som helst eftersom du enkelt kan justera ljusstyrkan, säger Åse Ericson, Sverigechef på Storytel.

PC för Alla utsåg Storytel Reader till bästa läsplattan för svenska användare i juni 2021.

Annons
Detta är en annons från Storytel, den är inte skriven av journalisterna på SvD:s redaktion.