”Har blivit några chipsmiddagar”

Krögaren Matilda Jackson öppnar nya restaurangen Riche Fenix på Götgatan i höst.
Krögaren Matilda Jackson öppnar nya restaurangen Riche Fenix på Götgatan i höst. Foto: Christopher Hunt

Krögaren Matilda Jackson minns barndomens potatis på Sturehof, prisar vinöppnaren och hade gärna bjudit Tupac på röding.

Publicerad
På Les deux magots i Paris åt Matilda en fantastisk quiche Lorraine.

På Les deux magots i Paris åt Matilda en fantastisk quiche Lorraine.

Foto: Les Deux Magots
Mest använda köksredskap? Vinöppnaren.

Mest använda köksredskap? Vinöppnaren.

Foto: Pressbild
Rapparen Tupac Shakur hade Matilda gärna bjudit på röding med vitvinssås.

Rapparen Tupac Shakur hade Matilda gärna bjudit på röding med vitvinssås.

Foto: Frank Wiese/TT
Potatis är en av Matildas favoritråvaror.

Potatis är en av Matildas favoritråvaror.

Foto: Pexels
Annons

Vilken Stockholmskrog besöker du oftast och vad beställer du?

– Jag måste vara ärlig, jag äter på Sturehof nästan varje dag! Gärna strömming. Sturehof har en egen fiskebåt, så den är verkligen superfärsk.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons