ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

The lost daughterFår en mamma ångra sina barn?

Olivia Colman gör rollen som Leda som plågas av minnen från när hennes döttrar var små.
Olivia Colman gör rollen som Leda som plågas av minnen från när hennes döttrar var små. Foto: Yannis Drakoulidis/SF Studios

Skuld, ånger och motsägelsefulla känslor inför moderskapet får plats i detta psykologiska drama där Olivia Colman fullkomligt briljerar i huvudrollen.

Jeanette Gentele
Publicerad
Annons

Filmen börjar med en kvinna som tänker dränka sig i havet men vänder om. Sedan möter vi henne i ett uppenbarligen tidigare skede på samma plats. Den 48-åriga Leda (Olivia Colman), professor i litteraturhistoria, kör med vinden i håret mot en efterlängtad semester på en grekisk ö, där hon hyrt ett hus.

Allt är upplagt för rekreation. Inget folk. Lugnt och fint. Den omtänksamme Lyle (Ed Harris) sköter huset. Den sympatiske Will (Paul Mescal) sköter strandbaren. Tills en stor och bullrig och resursstark familj anländer, som genast tycker att Leda ska ge plats för dem, vilket hon inte gör. Men hon kan inte låta bli att iaktta dem. Och som hon iakttar, Olivia Colman. Alla deras konflikter speglas i hennes ansikte utan att vi ser dem, bara henne. Familjen uppskattar på något sätt att Leda iakttar dem och snart börjar de anförtro sig åt henne.

Laddar…