Annons

Unik serie ska lindra svenskars depression

Att tv-tittande ska vara dåligt för vår hälsa är något många av oss säkert hört. Men det är inte så. Prime Video släpper nu en helt unik serie, där varje avsnitt är framtaget speciellt för att förbättra tittarens mentala hälsa. Det enda du behöver göra är att titta.

Att skapa ett helt nytt koncept i en värld där det mesta redan är gjort är inte det lättaste. Prime Video ville rikta in sig på sin nordiska publik och ställde sig själva frågan: vad behöver våra tittare? Efter de mörka vintermånaderna kom de fram till svaret. Publiken behöver ljus. Så föddes “The Light”.

“The Light” är en helt unik serie framtagen som ljusterapi för Prime Videos skandinaviska publik. Varje del är 20 minuter lång och bidrar till att lindra årstidsbunden depression som är vanligt under vinterhalvåret.

Episod 1 – Hello Light

För att påminna publiken om att det finns hopp i vintermörkret är den första vita episoden framtagen för att efterlikna solljus. Den påminner hjärnan om att det faktiskt är dagtid.

Episod 2 – Green Knight

Grönt är lugnets färg, och därför viktig för bland annat stresshantering. Fotoreceptorerna i hornhinnan snappar upp den gröna skiftningen och tolkar den som lugn och antidepressiv.

Episod 3 – Purple Energy

Lila ska i ljusterapi inspirera oss och sammankoppla våra sinnen med vår inre styrka och visdom. Genom det hjälper episod tre oss att stärka vår självkänsla.

Episod 4 – We are coming in peace

När solen går ner alltför tidigt på eftermiddagen kommer det blå ljuset hjälpa oss finna lugnet. Det hjälper hjärnan att slappna av och stressa ner.

Episod 5 – Yellow there

Precis som med solen, sammankopplas färgen gul med värme och välbefinnande. Det är en glad färg som piggar upp och ger oss känslan av motivation och nyfunnen energi.

Episod 6 – Waiting for the sun

Denna ljust röda episod ger oss kraft att fortsätta genom mörkret mot det ljus som är våren. Att det är den sista episoden i serien betyder enbart att du nu kan titta på delarna igen. Och igen.

“The Light” har premiär på Prime Video den 18 februari. Det enda du behöver är ett abonnemang och en skärm.