ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Är det nu Trump förlorar greppet om partiet?

PODD | Han förlorade valet. Han är bannlyst från Twitter. Och han utreds för brott. Donald Trump har förlorat mycket – men ännu inte greppet om Republikanerna. Men frågan är om också det är på väg att ändras?

SvD
Publicerad
Annons

Den 6 januari 2021 stormades Kapitolium, hjärtat av amerikansk demokrati. Kongressen var samlad för att slå fast Joe Bidens seger i presidentvalet när tusentals arga Trump-supportrar närmade sig på uppmaning av Donald Trump som talade ett stenkast bort.

Stormningen utreds av ett särskilt utskott som tillsatts av representanthuset med Demokraterna vid rodret, och flera av han närmaste medarbetare har kallats att vittna.

Samtidigt samlar sig partiet inför mellanårsvalet – ett val där splittringen i Republikanerna blir ännu tydligare när kandidaterna nu ska mejslas fram. Trumplojala kandidater, som står bakom hans anklagelser om valfusk, kommer ställas mot dem som i olika grad tagit avstånd från honom.

Med SvD:s utrikesredaktör Erik Bergin.

Efter reklamen visas:
Är det nu Trump förlorar greppet om republikanerna?

Lyssna på Dagens story

Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:

Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.

Annons