Annons

Missarna många gör när de bokar flyg

Foto: Vivien Sankó-Rojik / EyeEm / EyeEm

Morgon- eller kvällsflighten? Resan med mellanlandningar eller direktflyget? Och varifrån är det bäst att boka biljetterna?

Valen är många när flygresor ska bokas. Här följer några tips på hur du hittar rätt i biljettdjungeln.

De flesta kan nog hålla med om att det är värt att lägga lite extra pengar i semesterbudgeten för att få en ännu härligare upplevelse. Ett bättre hotell, ett bekvämare flygplanssäte, en lyxigare restaurang.

Betala extra för misstag är dock inte lika kul – och det som vid första anblick verkar prisvärt kan i själva verket ha motsatt effekt. Här delar Qatar Airways de vanligaste misstagen som resenärer gör.

Vilken avgång är bäst?

Det kanske känns lockande att välja direktflyget för att snabbare komma fram till din destination. Men det finns anledning att tänka om: väljer du en avgång där mellanlandningen är en destination i sig kan det ge mervärde i form av ett extra resmål. Det blir dessutom ett avbrott som ger möjlighet till återhämtning på en lång resesträcka.

Det kan också vara klokt att fundera över vilken tid på dygnet du ska åka. De senare flighterna erbjuder ofta billigare biljetter, men då kanske du är framme först vid läggdags. En tidigare flight hade gett en extra dag på din destination – för samma kostnad och antal hotellnätter.

Bra förmåner på flygbolagens egna sajter

En vanlig miss är att fastna på prisjämförelsesajter och inte kolla in flygbolagets egen hemsida. Där kan du nämligen hitta bra erbjudanden som endast gäller för bokningar på flygbolagets hemsida, och läsa mer om förmåner som kan vara värt att ta del av innan du gör den slutliga bokningen.

Många flygbolag erbjuder möjligheten till förmånliga priser på uppgradering, lounge och annat trevligt som lyfts fram på den egna hemsidan.  På Qatarairways.com hittar du inte bara bra priser och erbjudanden utan även en smart funktion där du enkelt kan välja om du vill lägga till en stop-over i härliga Doha. Du kan enkelt välja hur länge du vill stanna och ta del av bra erbjudanden på utflykter och hotell.

Ett vanligt misstag är att tro att Business Class bara passar affärsresenärer. I själva verket är det ett trevligt sätt att resa för alla som uppskattar bekvämlighet, lugn och tillgång till trevliga lounger – perfekt för semestern.
Business Class-resan tas till nästa nivå med Qatar Airways. Njut av bekvämlighet, lugn och ro och nylagad mat tillagad på väl utvalda råvaror.

Business Class – inte bara för affärsresenärer

Ett annat vanligt misstag är att tro att Business Class bara passar affärsresenärer. I själva verket är det ett trevligt sätt att resa för alla typer av resenärer som uppskattar bekvämlighet, lugn och tillgång till trevliga lounger – perfekt för semestern.

Business Class-resan tas till nästa nivå med Qatar Airways, förra året utsedd till världens bästa Business Class vid Skytrax World Airline Awards och i Trip Advisors omröstning Travellers Choice Awards.

Bonusprogram ger fina förmåner

Flygbolagen har ofta sina egna bonusprogram. Så även Qatar Airways med bonusprogrammet Privilege Club, där du som resenär får många bra erbjudanden. Till skillnad från vad många kanske tror kan du tjäna på att vara med även om du inte flyger så mycket med just Qatar Airways. Privilege Club ingår nämligen i nätverket Oneworld, vilket innebär att du även kan dra nytta av förmåner från alla de övriga bolagen som ingår i Oneworld.

Genom att resa, bo på hotell, hyra bil eller shoppa kan du tjäna Qmiles och Qpoints och på så sätt få många förmåner. Bland annat prioriterad check-in, extra bagage, tillgång till exklusiva lounger, rabatter på köp i Qatar Duty Fee – och självklart nya resor.