Funny girlSanna Nielsen är förtjusande som Fanny

Sanna Nielsen som Funny Brice och David Lindell som  ; Brudgummen i ”Funny girl”.
Sanna Nielsen som Funny Brice och David Lindell som ; Brudgummen i ”Funny girl”. Foto: Malin Arnesson

En charmig Sanna Nielsen, orkester i full swing och påkostad scenografi är tillgångar när Malmö opera sätter upp ”Funny girl”. Det livsbejakande projektet behöver dock lite mer svärta – och helst en större publik.

Publicerad
Sanna Nielsen som Funny Brice i ”Funny girl”.

Sanna Nielsen som Funny Brice i ”Funny girl”.

Foto: Malin Arnesson
Sanna Nielsen som Fanny Brice i ”Funny girl”.

Sanna Nielsen som Fanny Brice i ”Funny girl”.

Foto: Charlotte T Stromwall
Annons

Fredagens premiär på ”Funny girl” på Malmöoperan blev en påminnelse om hur avgörande publiken är för att skapa levande teater. 50 personer i Sveriges största teatersalong – det var färre än på scenen. Teaterchef Michael Bojesen bad oss hjälpa artisterna genom att applådera som om vi var 1432 personer. Det var nästan rörande att se hur denna livsbejakande, påkostade uppsättning trots allt kunde bli verklighet med plymer och glitter och steppskor. Utspridda i denna ödslighet gjorde vi teater till en motståndshandling. 

Det är flott. Martin Chochoulouseks scenografi rör sig runt orkestern, som sitter på en stor flyttbar plattform mitt på scenen. Helt rätt plats för denna operaorkester, som visar fantastisk förmåga till jazzig swing, ledda av Joakim Hallin som också har gjort de eleganta arrangemangen. Ur orkesterdiket höjer sig i stället en plattform med en helt rosafärgad balett i Camilla Thulins läckra kostymer.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons