ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Resa

4 nya drömhotell

Trött på det stora grå? Längta dig bort till säsongens hetaste hotell.

Text: Sophie Tisell, Mari Janson - 17 januari 2020

Habitas Namibia

Namibias öken och vilda natur är en drömdestination. Habitas, en kedja som gjorde succé med debuten i Tulum 2017, öppnar i vår en lodge på 140 kvadratkilometer egen mark en halvtimme från Windhoek. 15 hållbart byggda rum på en kulle där närheten till djur och natur är total. På programmet står vandringar med guiden som lär en spåra, safariturer, jammande med lokala musiker och meditation.

Can Ferrereta

Hyllningarna har haglat över Sant Francesc som slog upp sina dörrar 2014 i Palma. När ägarna, familjen Soldevila Ferrer, nu vänt blicken mot sömniga Santanyi är förväntningarna skyhöga. Can Ferrereta är en renoverad 1600-tals-
egendom med 31 rum, spa, hammam, pool och restaurang. Precis som på Sant Francesc ingår spännande spansk konst från familjens privata samling.

Six Senses Shaharut

2018 hade den lilla isrealiska byn Shaharut i södra Negevöknen knappt 150 invånare. Och det är på denna, närmast öde plats, som Six senses slår upp sin senaste satsning. Redan före öppningen har hotellet hunnit bli en snackis med sina 60 sviter som är byggda med sten från området och smälter in i den dramatiska omgivningen. Även i inredningen har man satsat på en naturnära palett och samtliga möbler är tillverkade av lokala hantverkare. På hotellet öppnar även restaurang med israelisk medelhavsmat, pool, bar, spa och yogastudio.

Arctic Bath

Helt nyöppnade Arctic bath i Harads är redo att ta upp kampen med grannen Tree hotel om förstaplatsen som Sveriges mest omskrivna
boende – och internationell press älskar som vi vet naturskönt och långt åt skogen. I Luleälven flyter dubbelrum om 24 kvadratmeter, på land står större stugor, förlåt sviter. I mitten tronar juvelen i kronan, ett kallbadhus och spa vars arkitektur påminner om timmerbröt från tiden när man flottade timmer på älven.