ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Resa

Sandro Cavazza: ”Brasilien ska upptäckas från en buss”

Artisten Sandro Cavazza äter gudomlig ramen i Tokyo, går på Juventusmatcher i Rom och ser grottmålningar i Sydafrika.

Text: Isabelle Brandhofer - 14 oktober 2019

Svedjekojan, Norrfjärden

Foto: Foto: Alamy

Det finns inget bättre än att lära sig njuta av alla årstider. Så varför inte åka nattåg upp till Luleå och prova att köra hundspann? Grilla utomhus i minus 30 grader och omfamna vintern. Det är motsatsen till mentaliteten i Stockholm, man får acceptera vädret som det och kan inte gnälla på så mycket. Jag vill verkligen börja semestra mer i Sverige och njuta av vad vårt fantastiska land har att erbjuda.

Adress: Tranuträsk 70, Norrfjärden.

Capim Grosso, Bahia

Åk buss genom Brasilien och passa på att besöka Capim Grosso, en gömd pärla i Bahia där jag volontärarbetade som musik- och engelskalärare för flera år sedan. Och passa på att spela lite fotboll med barnen när du är här, de är alla små mini-Ronaldinhos. Att upptäcka Brasilien från en buss är superhäftigt, naturen är som från en annan planet och musiken är otroligt spännande. Jag tror aldrig jag har träffat så många bra musiker som i Brasilien.

Ichiran Ramen, Tokyo

Foto: Foto: Alamy

Helt galet gott ramenställe i Tokyo, även om det säkert finns ännu bättre. Men oavsett vart man äter ramen i Tokyo så smakar det alltid gudomligt. Sen är ju Tokyo en superhäftig stad med sin kultur och miljö. Och allt låter, vilket är kul för mig som musiker. Uttagsautomater, butiker och kassamaskiner, allt har ljudeffekter.

Adress: 1-22-7 Jinnan Iwamoto Bldg, Shibuya, Tokyo.

Stadio Olimpico, Rom

Foto: Foto: Alamy

Rom är en fantastisk stad som jag aldrig tröttnar på. Den har allt. Varje gatuhörn ser ut att vara från ett museum och maten är alltid bra, det ska mycket till för att man ska bli besviken. Att köpa grillade kastanjer i ett gathörn och sen gå på en fotbollsmatch är fantastiskt. Jag försöker alltid tajma in en Juventusmatch när jag är där, helst om de möter AS Roma eller SS Lazio.

Adress: Viale dei Gladiatori, Rom.

Sevilla Rock Art Trail, Clanwilliam

Foto: Foto: Alamy

I Clanwilliam kan man, förutom att köpa massor av rooibos-te, gå den fem kilometer långa vandringssträckan i Cederberg och upptäcka de många grottmålningarna föreställande handavtryck och olika djur och människorna som levt där. Målningarna är flera tusen år gamla och är extremt häftiga att få se.

Adress: R364, Clanwilliam, Sydafrika.