Ny restaurang för alla ramenälskare

Peter Eneroth och Jonas Lindgren satsar på nudlar.
Peter Eneroth och Jonas Lindgren satsar på nudlar. Foto: Jimmy Forsman

Menyn är kortfattad, bara fyra rätter och några tillbehör. Men det räcker för nudlarna som serveras på Totemo Ramen är kompletta måltider, sprängfyllda med smak från ekologiska råvaror och hemgjord buljong.

Publicerad
Annons

Bakom den lilla krogen med bara 15 sittplatser ligger Peter Eneroth och Jonas Lindgren, två vänner med bakgrund i krog, ekologisk grönsaksodling och reklam. Och med en förkärlek för Japan och nudlar. Ägarna tillverkar sina nudlar själva och samarbetar nära med producenter och leverantörer.

– Att öppna en ramenbar är en dröm vi haft under en längre tid. Det senaste året har vi jobbat med att ta fram ett koncept som vi känner har saknats i Stockholm. Formen är inte heller lika strikt jämfört med annan japansk matlagning vilket passar oss.

Ramen har varit trendigt i många storstäder utanför Japan en längre tid. Nu hoppas duon att fler stockholmare ska få upp ögonen för den genuina japanska snabbmaten.

– En skål ramen ska upplevas som en umamibomb oavsett om det är en fet tonkotsu gjord på fläskben eller en lättare buljong, berättar Peter. Vi kan själva uppskatta en elegant och smakrik shio, som är den äldsta smaksättningen av ramen. För den kräver en bra grundbuljong och med en shio går det inte att ta några genvägar.

Totemo Ramen öppnar på St: Eriksgatan 70 i början av maj.

totemoramen.com

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons