Grafik: Så många partier måste samarbeta för att utestänga SD

Här är partierna som tillsammans får majoritet i riksdagen, om den senaste Sifo-mätning var valresultat. SvD:s Mandaträknare visar att av tio möjliga kombinationer för att bilda majoritet i riksdagen skulle bara två fungera utan SD – och det kräver stort mått av nytänkande av de andra partierna.

Uppdaterad
Publicerad
Ulf Kristersson och Stefan Löfven i sista partiledardebatten i riksdagen den här mandatperioden  – är de beredda att samarbeta för att hålla SD utanför inflytande?

Ulf Kristersson och Stefan Löfven i sista partiledardebatten i riksdagen den här mandatperioden – är de beredda att samarbeta för att hålla SD utanför inflytande?

Foto: Jessica Gow/TT
Annons

Hur ska Sverige styras efter valet? SvD:s Mandaträknare visar vilka kombinationer som är möjliga att bilda i riksdagen, om den senaste Sifo-mätningen var valresultat. ”Löfvens gyllene brygga” eller ”Den stora koalitionen”? En sak är säker: Inget av de två traditionella blocken, Alliansen och de rödgröna, kommer att få egen majoritet. Grafiken uppdateras dagligen de två sista veckorna fram till valet.

Observera att de tio varianterna ovan är de mest sannolika kombinationerna för att skapa majoritet – andra kombinationer är också möjliga. Observera också att det inte handlar om regeringsalternativ – utan sätt att skapa majoritet i riksdagen för att få igenom budget eller enskilda förslag.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons