Eliassons svar till missnöjd polis: ”Patetisk synpunkt”

7 synpunkter – och chefens svar. Sveriges poliskår har kritiserat rikspolischef Dan Eliasson offentligt vid ett flertal tillfällen. SvD bjöd in sju poliser på olika nivåer från olika delar av landet att skicka med frågor och funderingar till Dan Eliasson. Här är deras synpunkter – och polischefens svar på kritiken.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Dan Eliasson: ”Jag blir bekymrad när jag hör den typen av kommentarer. Det är ju just därför den här stora omorganisationen ska göras – för att allt ska bli bättre. Och jag hoppas att vi nu kan stänga dörren för omorganisationsarbetet och fokusera ännu mer på verksamheten, utveckla den. Nyckeln i omorganisationen är ju att ge dem som jobbar längst fram mot befolkningen och de kriminella, större handlingsutrymme att själv bestämma och påverka sitt eget arbete och då måste det väl rimligen kännas bättre än sämre.”

Dan Eliasson: ”Det finns ett system för hur den statliga lönebildningen ser ut och det är det systemet som måste ändras om poliserna ska kunna göra dramatiska förändringar. Och det förstår alldeles för få svenska poliser.”

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons