RecensionDans

Give it some timeHeilborn så långt från ett haveri man kan komma

Gunilla Heilborn med Robin Jonsson i bakgrunden – han är scenisk stand-in för koreografen och dansaren Pieter Ampe. Arbetet tog en ny vändning på grund av pandemin.
Gunilla Heilborn med Robin Jonsson i bakgrunden – han är scenisk stand-in för koreografen och dansaren Pieter Ampe. Arbetet tog en ny vändning på grund av pandemin. Foto: Ludwig Mattsson

Två olika temperament och en pandemi – Gunilla Heilborn och Pieter Ampe möts på distans i ett samarbete som har såväl en stand-in som underfundig humor.

Thomas Olsson
Publicerad
Annons

Gunilla Heilborns och Pieter Ampes ”Give it some time” är historien om två koreografer och deras allra första gemensamma projekt. Återberättad och framförd på Heilborns omisskännligt charmfulla sätt med musik, lite dansanta rörelser och en både underfundig och lakonisk humor.

Stycket är lika mycket en lecture-performance som en stillsam och personlig dansföreställning om två olika sätt att arbeta, dansa och förhålla sig till tiden – och i förlängningen livet. Eller som undertiteln lyder: ”Den episka berättelsen om Pieters och Gunillas långsamma haveri”.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons