ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Italien stänger "röda zoner" från måndag

Italienska premiärministern Mario Draghi säger att regeringen gör allt för att förhindra en tredje våg av coronaviruset. På fredagen besökte han ett vaccinationscenter på flygplatsen Fiumicino utanför Rom.
Italienska premiärministern Mario Draghi säger att regeringen gör allt för att förhindra en tredje våg av coronaviruset. På fredagen besökte han ett vaccinationscenter på flygplatsen Fiumicino utanför Rom. Foto: Guglielmo Mangiapane/AP/TT

Skolor, restauranger och museer i de flesta italienska regioner tvingas stänga från och med måndag, när landet går in i en ny nedstängning. Premiärminister Mario Draghi varnar för en ny våg av coronaviruset, med en tioprocentig ökning av fall senaste veckan.

TT-AFP
Publicerad

En majoritet av de italienska regionerna, inklusive Rom och Milano, klassas av hälsominister Roberto Speranza som "röd" zon. Invånarna i regionerna uppmanas att stanna hemma, förutom om man om ska arbeta eller av hälso- eller nödskäl måste lämna bostaden.

Från måndag skärps även reglerna i landets "gula" områden, där smittspridningen för närvarande är lägre. Förflyttningar mellan städer begränsas kraftigt och restauranger och barer stängs. Sardinien är den enda regionen som undgår restriktioner, då smittspridningen på ön är begränsad.

Laddar…