”Regeringen vältrar över ansvar på kommuner”

Problemet är att ersättningsnivåerna minskar med mångmiljardbelopp till en nivå som inte räcker för att täcka de kostnader som krävs för att säkerställa barns individuella behov, skriver Adam Reuterskiöld (M).
Problemet är att ersättningsnivåerna minskar med mångmiljardbelopp till en nivå som inte räcker för att täcka de kostnader som krävs för att säkerställa barns individuella behov, skriver Adam Reuterskiöld (M). Foto: Jessica Gow/TT

Regeringens senaste tvångslagstiftning har bidra­git till stora problem för kommunerna. I stället för att försöka lagstifta bort bostadsbrist och kostnader i flyktingpolitiken borde regeringen lyssna till kommunerna och förse oss med verktyg, skriver Adam Reuterskiöld (M).

Publicerad
Ekerö kommun
Foto: Ekerö kommun
Annons

Tisdagens besked om ersättningssystemet visar att regeringen varken förstått eller lyssnat till kommunernas kritik. Problemet är inte att ikraftträdandet sker sex månader för tidigt. Det är att ersättningarna minskar med mångmiljardbelopp, att vi har en nationell bostadskris och att vi har en regering som tycks satt i system att vältra över kostnader och ansvar på kommunerna.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons