ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Startade från noll – nu gör hon succé med veganmat

Svårt är kul! Renée Voltaire gör det inte lätt för sig. Med omsorg om detaljer och gediget hantverk driver hon sin veganska matproduktion. På egna villkor, men tillsammans med mathantverkare i hela världen. Nu är hon en av kandidaterna som gör upp om titeln SvD Affärsbragd.

Ulrika Fjällborg
Publicerad
Annons

– God morgon, hallå! Hej, hej!

Morgonhälsningarna ljuder genom produktionsköken på Ostmästargränd 3 i Årsta när Renée Voltaire langar upp backar på lastkajen och kliver in i korridoren vid åttatiden på morgonen. Med skyddsrockar, hårnät och skoskydd välkomnas vi in. Här började arbetsdagen 05.30. Malin Sönegård spritsar redan cashewgrädde på de nybakta semmelbullarna, Boris Plago pressar juice på grönkål, broccoli, fänkål, ingefära, gurka och citron.

Laddar…