ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Vädjar till omvärlden: Hjälp Pakistan

Tillfälliga tältbostäder i Larkana-området i Pakistan. Omkring 600 000 människor har blivit hemlösa till följd av de senaste veckornas väderkatastrof.
Tillfälliga tältbostäder i Larkana-området i Pakistan. Omkring 600 000 människor har blivit hemlösa till följd av de senaste veckornas väderkatastrof. Foto: Fareed Khan/AP/TT

Skador för hundratals miljarder och fler än 1 300 döda. FN:s generalsekreterare António Guterres är på plats i katastrofdrabbade Pakistan och uppmanar omvärlden att hjälpa till.

TT-AP-AFP
Publicerad
Annons

”Jag har anlänt till Pakistan för att uttrycka min stora solidaritet med det pakistanska folket efter de förödande översvämningarna. Jag vädjar till det internationella samfundet om ett väldigt stöd när Pakistan hanterar denna klimatkatastrof”, skriver Guterres på Twitter.

Generalsekreteraren kommer att vara i Pakistan i två dagar. Han har tidigare beskrivit regnet som föll över landet som ”monsunregn på steroider” och sagt att det må vara Pakistan som drabbas hårt denna gång, men att andra länder lär stå på tur.

Laddar…