Ökat hot – polisen nekar ny koranbränning

Det blir av allt att döma ingen ny bränning av en koran i Stockholm den här veckan, sedan polisen avslagit en ansökan. På bilden den högerextreme politikern Rasmus Paludan utanför Turkiets ambassad för en tid sedan. Arkivbild.
Det blir av allt att döma ingen ny bränning av en koran i Stockholm den här veckan, sedan polisen avslagit en ansökan. På bilden den högerextreme politikern Rasmus Paludan utanför Turkiets ambassad för en tid sedan. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Polisen säger nej till en ny koranbränning utanför turkiska ambassaden i Stockholm efter dialog med Säpo – som varnar för ökat hot mot Sverige.

Justitieminister Gunnar Strömmer (M) kommenterar beslutet med att det finns en laglig möjlighet att göra begränsningar i yttrandefriheten.

Simon Uggla/TT, Erik Widmark/TT
Publicerad
Annons

Bakom ansökan, som avsåg en demonstration klockan 12 på torsdagen, står en kulturförening från Stockholmsområdet. Polisen nekar med hänvisning till att den allmänna ordningen och säkerheten inte kan garanteras.

– Vi har naturligtvis haft en dialog med Säpo innan vi fattade det här beslutet, säger polisens presstalesperson Ola Österling till SVT.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons