ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Lite speciellt att M har Tiktok”

Moderaternas vice partiledare Elisabeth Svantesson (M) och partiledare Ulf Kristersson (M).
Moderaternas vice partiledare Elisabeth Svantesson (M) och partiledare Ulf Kristersson (M). Foto: Fredrik Sandberg /TT

PODD | Med en miljard användare världen över är Tiktok en app som roar. Men också oroar. Det kinesiska ägandet har åter hamnat på tapeten och i USA finns planer på att helt förbjuda den populära appen. ”Lite speciellt att Moderaterna har Tiktok”, säger Erik Nilson.

SvD
Uppdaterad
Publicerad
Efter reklamen visas:
Kommer Tiktok förbjudas nu?

Det var 2017 som det kinesiska företaget ByteDance lanserade sin nya video-app. Med sina korta 15-sekunders klipp blev Tiktok stilbildande för en ny typ av innehåll på sociala medier. Men enda sedan starten har det kinesiska ägandet väckt oro.

Appen utgör en säkerhetsrisk menar man i både USA och Kanada, och statsanställda har förbjudits att använda appen på sina arbetstelefoner. Även EU-parlamentet förbjuder Tiktok av säkerhetsskäl. Men det finns också planer på att ta förbudet ännu längre.

På en kvart får du veta om försöken att förbjuda Tiktok ska tas på allvar eller om det är USA som vill flexa musklerna i en tid av ökad spänning mellan stormakterna. Med Sophia Sinclair, techreporter, och Erik Nilson, politikreporter.

Lyssna på Dagens story

Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:

Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.