ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

"Telia har två veckor på sig att betala miljardskatt"

Miljardkraven på Telia är fullt legitima. Det hävdar Shova Kanta Poudel, chef på avdelningen för stora skattebetalare på skattemyndigheten i Nepal, i en intervju med SvD Näringsliv. Han påpekar att Telia nu har sanktioner att vänta om inte bolaget gör rätt för sig inom två veckor.

Patricia Hedelius
Publicerad

Som SvD avslöjat tidigare har skatteverket i Nepal vänt sig med krav till Telia om att bolaget ska betala reavinstskatt på försäljningen av sin lokala operatör Ncell. Telia har, som SvD också tidigare berättat om, tillbakavisat kraven. Men det har inte fallit i god jord hos skattemyndigheten i Nepal.

– Vi har framfört krav till Telia och deras tidigare dotterbolag Ncell. Om inte reavinstskatten betalas kommer vi att vidta legala åtgärder. Det kan handla om böter och att frysa Ncells tillgångar och gå vidare med en skatterevision. Samtidigt kan vi tvingas att lyfta frågan till ett internationellt plan, säger Shova Kanta Poudel chef för avdelningen för stora skattebetalare på skattemyndigheten i Nepal, LTO, till SvD Näringsliv.

Laddar…