Förundersökning inledd kring Akademien

Ekobrottsmyndigheten har inlett en förundersökning om ekonomisk brottslighet i ärendet kopplat till Svenska Akademien. Arkivbild.
Ekobrottsmyndigheten har inlett en förundersökning om ekonomisk brottslighet i ärendet kopplat till Svenska Akademien. Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Ekobrottsmyndigheten har inlett en förundersökning om ekonomisk brottslighet i ärendet kopplat till Svenska Akademien. I övrigt är myndigheten förtegen om detaljerna.

TT
Publicerad
Annons

"På grund av det stora allmänintresset, samt att jag bedömer att det inte kommer att skada eller försvåra den pågående utredningen, har jag valt att bekräfta att en förundersökning har inletts. I övrigt är jag väldigt begränsad i vad jag kan kommentera. Uppgifter om brottsmisstankar, vem eller vilka som utreds kommer inte att kommenteras", säger Jan Tibbling, chefsåklagare vid Ekobrottsmyndigheten, i ett pressmeddelande.

Förundersökningen inleddes formellt för ett par dagar sedan och material som inkommit till myndigheten i förra veckan har haft stor betydelse för beslutet att inleda en förundersökning, säger Jan Tibbling till TT.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons