ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Kommentar

Jenny Maria Nilsson:Vänstern har stora problem med fakta – precis som högern

Jenny Maria Nilsson
Kellyanne Conway, rådgivare till Donald Trump, som hon här framträder tillsammans med på en vip-middag med gäster som sponsrade Trumps valkampanj. Conway har blivit känd för att tala om ”alternativa fakta”.
Kellyanne Conway, rådgivare till Donald Trump, som hon här framträder tillsammans med på en vip-middag med gäster som sponsrade Trumps valkampanj. Conway har blivit känd för att tala om ”alternativa fakta”. Foto: Evan Vucci/AP

Vänstern blandar samman sak med person. Tanken att vi ska vara skeptiska mot dem som säger sig ha monopol på sanningen har slagit över i misstanken att allt tal om fakta utgår från maktanspråk. Och ­högern är inte bättre. 

Jenny Maria Nilsson
Publicerad
Annons

”Människor är inte maskiner” skrev idéhistorikern Susanne Dodillet i en replik till Inger Enkvist, professor i spanska, sedan Enkvist efterlyst evidensbaserade metoder inom pedagogisk forskning. ”Försöken att utveckla allmänna rekommendationer och handlingsanvisningar för denna komplexa och mycket känsliga process [den pedagogiska] är både omänskliga och dömda att misslyckas”, fortsatte Dodillet.

Laddar…