Polisen efter jack-kritiken: ”Ingen lämnades i kylan”

Inrikesminister (S) Mikael Dambergs inlägg om den beslagtagna jackan har väckt uppmärksamhet. ”Olyckligt inlägg och det har förekommit en hel del otrevligheter i sociala medier mot poliserna”, säger polisen Viktor Adolphsson.
Inrikesminister (S) Mikael Dambergs inlägg om den beslagtagna jackan har väckt uppmärksamhet. ”Olyckligt inlägg och det har förekommit en hel del otrevligheter i sociala medier mot poliserna”, säger polisen Viktor Adolphsson. Foto: Ari Luostarinen, skärmavbild Mikael Dambergs Instagram

Polisen hade stöd i lagen för att beslagta jackan. Det säger poliskollegan Viktor Adolphson, efter kritiken mot inrikesminister Mikael Dambergs inlägg på sociala medier.

– Det var ett olyckligt inlägg, och det har förekommit en hel del otrevligheter i sociala medier mot poliserna, säger Adolphson.

Annica Ögren
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Efter att inrikesminister Mikael Damberg (S) följt med polisen i Stockholm under ett arbetspass publicerade han ett inlägg på sin Instagram där han kommenterade kvällen.

I inlägget beskriver Damberg att polisen beslagtagit en ”väldigt dyr jacka” från en person efter ”misstanke om narkotikabrott och ”som hen inte kunde bevisa inköpet för”, som bland annat SVT rapporterat.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons