ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Thunberg: Vi seglar hem!

Greta Thunberg, här under en klimatdemonstration i Vancouver, Kanada, i oktober, ska segla över Atlanten på en katamaran.
Greta Thunberg, här under en klimatdemonstration i Vancouver, Kanada, i oktober, ska segla över Atlanten på en katamaran. Foto: Melissa Renwick/AP/TT

Greta Thunberg har lämnat USA:s fastland och är på väg mot klimatkonferensen COP25 i Spanien.

"Vi seglar hem!," skriver Greta Thunberg på Twitter tillsammans med en bild på den knappt 15 meter långa katamaranen hon ska färdas över Atlanten med.

TT
Publicerad

När COP25 bytte kontinent fick Greta Thunberg ändra sina resplaner. En jakt på lämpligt transportmedel över Atlanten har nu gett resultat i katamaranen "La Vagabonde", som om allt går bra anländer till Portugal för vidare transport till Spanien och Madrid.

– Mötet i Madrid är otroligt viktigt och jag hoppas att jag hinner fram i tid. Men vår huvudsakliga målsättning nu är att ta oss över havet på säkrast möjliga sätt. Oavsett om jag är på plats eller inte så kommer det att vara många andra aktivister på COP25 med samma budskap som jag har, säger Greta Thunberg till Dagens Nyheter.

Laddar…