ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Elbilen mognar och blir folklig

Renault Zoe är ungefär lika stor som sitt förbränningsmotordrivna syskon Clio, men bilarna är helt olika i uppbyggnaden. Zoe har just uppdaterats efter sju år på marknaden.
Renault Zoe är ungefär lika stor som sitt förbränningsmotordrivna syskon Clio, men bilarna är helt olika i uppbyggnaden. Zoe har just uppdaterats efter sju år på marknaden. Foto: Anders Wiklund/TT

Modellen är redan en ganska vanlig syn i den svenska trafikbilden. Med större batteri och högre komfort kan Renault Zoe locka fler bilköpare att övergå till eldrift.

Eric Lund
Publicerad
Annons

Vid de senaste testkörningarna med småbilar har jag landat i en och samma slutsats: ”Bilen X är bra (eller mindre bra, kanske inte alls bra) men oavsett dess övriga kvaliteter skulle den komma bättre till sin rätt med elmotor.”

För många andra biltyper kan jag se en poäng med förbränningsmotor. Men småbilar är främst tänkta för kortare körningar och inte sällan i storstadstrafik. Där spelar det mindre roll om räckvidden är skral eftersom laddstationer numera kan finnas både vid köpcentret, bostaden och arbetsplatsen.

Laddar…