ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Flyktingfrågan splittrar KD – här är fyra falangerna

Trots att det är riksdagens minsta parti rymmer Kristdemokraterna flera starka falanger. Partistyrelsen har valt att gå en av dem till mötes på rikstinget i den största konfliktfrågan – migrationspolitiken.

Annie Reuterskiöld
Publicerad

Socialliberalerna är en falang som rymmer det som ibland kallas biståndsvänstern. Här är traditionell socialpolitik dominerande. Många vill se en återgång till migrationspolitiken som den var före 2015, några pratar om flyktingamnesti för unga. Många medlemmar har länge varit med i partiet, och har goda kontakter till den allra högsta ledningen.

Tidigare i år skrev kommunpolitikern Magnus Jacobsson en uppmärksammad motion som samlade många namnunderskrifter främst i denna falang, även om motionären själv hamnar betydligt mer åt höger i andra frågor. Uppropet krävde bland annat att partiet återgår till en mer solidarisk och humanitär hållning i flyktingfrågan, och sätter tydligare fokus på familjeåterförening och anhöriginvandring. En relativt enig partistyrelse har gått kraven till mötes inför rikstinget.

Laddar…
Mer från Startsidan