ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

25-åring fick stroke – techindustrin i blåsväder

En ung kvinna, anställd av den kinesiska e-handelssajten Pinduoduo, avled i början av 2021. Nyligen avled en ung man anställd på videodelningssajten Bilibili. Arkivbild.
En ung kvinna, anställd av den kinesiska e-handelssajten Pinduoduo, avled i början av 2021. Nyligen avled en ung man anställd på videodelningssajten Bilibili. Arkivbild. Foto: Chinatopix/AP/TT

En flera år gammal debatt om arbetsförhållandena i techbranschen i Kina har blossat upp igen, sedan en ung man anställd av videodelningssajten Bilibili plötsligt avlidit.

Kritiken kan tyda på att bilden av framgångsrika techbolag håller på att förändras hos den åtråvärda unga arbetskraften.

Kristin Groth/TT
Publicerad
Annons

Det är inte bekräftat att hjärnblödningen som ledde till den 25-årige techanställdes död hade med hans arbete att göra. Debatten har tagit fart efter ett blogginlägg med uppgifter från anonyma kollegor som har uppgett att mannen tvingats jobba övertid, enligt nyhetsbyrån AFP.

Bristen på bekräftelse hindrar dock inte att en hashtag om dödsfallet trendar på Weibo, som brukar beskrivas som en kinesisk motsvarighet till Twitter.

Laddar…