Alkoholpåverkad orsakade tågstopp

Planerad tågtrafik fick stoppas i en timme i väntan på att en ersättare kunde ta över den alkoholpåverkade mannens arbetsuppgifter. Arkivbild.
Planerad tågtrafik fick stoppas i en timme i väntan på att en ersättare kunde ta över den alkoholpåverkade mannens arbetsuppgifter. Arkivbild. Foto: Marcus Ericsson/TT
TT
Publicerad
Annons

En tågklarerare har anmälts till Trafikverkets ansvarsnämnd efter att ha arbetat alkoholpåverkad, rapporterar SVT Nyheter Småland. Planerad tågtrafik fick stoppas i en timme i väntan på att en ersättare kunde ta över mannens arbetsuppgifter. Tågklarerare övervakar tågens rörelser på spåren, växling och vilka arbeten som pågår på spåren och stationerna.

Att mannen var påverkad på jobbet uppdagades sedan han iakttagits av polis när han hade avvikit från sitt arbete för att gå på systembolaget, har Barometern tidigare rapporterat. Polisen följde efter mannen när han körde tillbaka till sitt jobb och konfronterade honom där. Av polisen har han beskrivits som nervös och darrig och dessutom luktade han alkohol.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons