ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
 Bilden är tagen när skyttarna öppnar eld mitt bland förbipasserande i Husby. Mannen i blå skjorta har bara råkat befinna sig på platsen – och hamnar mitt i skottlossningen, då den 28-årige man (klädd i vitt) som skyttarna jagar flyr för sitt liv.
Bilden är tagen när skyttarna öppnar eld mitt bland förbipasserande i Husby. Mannen i blå skjorta har bara råkat befinna sig på platsen – och hamnar mitt i skottlossningen, då den 28-årige man (klädd i vitt) som skyttarna jagar flyr för sitt liv. Foto: Polisen

Hamnade i skottlinjen: ”Likgiltigheten total”

Skotten ekade mellan husen och panikslagna förbipasserande kastade sig i skydd. Bilderna från Husby visar hur hänsynslösa gängskjutningarna är.

Men utredningen illustrerar också ett av polisens stora problem – att identifiera beställarna bakom misstänkta uppdragsmord.

Mathias Ståhle, Karl Enn Henricsson
Publicerad

Mannen i den blå skjortan hade tagit en rökpaus utanför frisersalongen när skyttarna rullade in på gatan på sina cyklar. Deras måltavla: en 28-årig stamkund på frisersalongen.

Det var måndagen den 31 maj 2021 i Stockholmsförorten Husby. Klockorna visade 15:28. Bara några sekunder senare avlossades ett tiotal skott mot 28-åringen. Mannen i den blå skjortan flydde i panik längs gatan och var ytterst nära att träffas i kulregnet.

Laddar…