”Varje dag är som en stand-up show”

”Fröken Julie”-gänget på Dramatens repsal: Per Svensson, Krister Henriksson, Marie Göranzon och Marie-Louise Ekman, chef i huset 2009–2014.
”Fröken Julie”-gänget på Dramatens repsal: Per Svensson, Krister Henriksson, Marie Göranzon och Marie-Louise Ekman, chef i huset 2009–2014. Foto: Lars Pehrson

Efter en livslång turné får Marie Göranzon, Krister Henriksson och Per Svensson äntligen spela ”Fröken Julie” på Dramaten – i Marie-Louise Ekmans metaversion av klassikern. ”Varje dag är som en stand-up show.”

Karin Helander
Publicerad
Annons

August Strindbergs ”Fröken Julie” har spelats på Dramaten i flera omgångar. Den blir sig inte riktigt lik i den uppsättning som signeras av Marie-Louise Ekman tillsammans med en trio sällsynt erfarna skådespelare. Marie Göranzon berättar:

– Vi följer Strindberg exakt, men med ändrade förutsättningar. Vi tänker oss att det är en liten teatertrupp som spelar rollerna. De har spelat samma pjäs i decennier, i bibliotek och föreningslokaler, men nu på sin ålders höst fått erbjudandet att spela på en stor teater.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons