Regeringen storsatsar mot rasism

Johan Danielsson (S), bostadsminister och biträdande arbetsmarknadsminister, och kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S) ansvarar för regeringens nya åtgärdsprogram mot rasism.
Johan Danielsson (S), bostadsminister och biträdande arbetsmarknadsminister, och kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S) ansvarar för regeringens nya åtgärdsprogram mot rasism. Foto: Anders Wiklund/TT

Rasism är ett problem som drabbar många svenskar i vardagen – på arbetet, i skolan eller i vården. Nu presenterar regeringen fem åtgärdsprogram mot rasism.

Boel Holm/TT
Publicerad
Annons

De åtgärdsprogram som nu presenteras är en del av de åtaganden Sverige gjorde i samband med Malmös internationella forum om hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism i höstas. De rör afrofobi, islamofobi, antisemitism, rasism mot samer och antiziganism.

– Nu förstärker vi och fördjupar arbetet mot rasism. Vi tillsätter också extra medel för att kunna göra detta så konkret och kraftfullt som möjligt, säger kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S) som ansvar för arbetet mot rasism.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons