Annons

Här är nyheterna i Fords nya helelektriska transportbil

Foto: FORD

Fords populära Transit kommer nu i helelektriskt utförande. Med flera smarta körlägen, elektrisk parkeringsbroms och automatisk uppdatering via SYNC4 är det en transportbil som andas framtid och innovation. Här är alla nyheter i den toppmoderna modellen.

En klassiker i ny, helelektrisk kostym. I maj lanseras Ford E-Transit – men du kan förbeställa den efterlängtade bilen redan nu. Med nollutsläpp under körning och tyst drift är E-Transit en modern transportbil och en fröjd att köra. Dessutom har den en räckvidd på hela 402 kilometer vid stadskörning på bara en laddning*.

E-Transit finns i flera olika utföranden och storlekar med två olika höjdvariationer och tre längdvariationer, där du kan anpassa val efter behov. Storleksmässigt spänner utrymmet mellan 9,5 och 15,1 kubikmeter och maxlastkapaciteten i Ford Transit är hela 1 548 kilo. Bilen finns tillgänglig både som skåp och chassi.

Du kan också ladda dina verktyg , laptop eller annan utrustning i bilen. Med Pro Power Onboard som tillval får du eluttag med 2,3 kilowatts effekt så du slipper extern generator. Det är bara att koppla in dina elektriska apparater så är du igång.

Foto: FORD

Med en rymlig kupé är E-transit en välplanerad transportbil anpassad för komfort. Tack vare smidig elektrisk parkeringsbroms och vridbar växelknapp får du gott om plats att arbeta i. Någonting som är viktigt för den som ska tillbringa många timmar om dagen i bilen.

E-Transit har tre olika körlägen vilket gör att du kan optimera prestandan utifrån de körförhållanden som råder under din körning. Normal är optimerad för vardagskörning, och Slippery för dagar med halt väglag. Det gör att Ford E-Transit fungerar lika bra kalla vinterdagar eller en solig sommardag. Det finns också ett Eco-läge som ser till att din E-Transit får ut så mycket som möjligt av batteriet och maximerar räckvidden.

E-Transit har också prisats för sin säkerhet. Den oberoende fordonssäkerhetsmyndigheten Euro NCAP belönade i februari månad bilen med ett guld för sina avancerade förarassistanssystem.

Foto: FORD

Ford Sync4 är ett molnanslutet kommunikations-och underhållningssystem. Genom detta kan du bland annat få smart avancerad ruttplanering för en optimerad resa. Samtidigt uppdateras Sync4 kontinuerligt vilket gör att du alltid får tillgång till de senaste och mest moderna förbättringarna. 

Bilen är enkel att ladda och ett kostnadseffektivt val då el är ett billigt drivmedel jämfört med andra alternativ. Helelektriska fordon har också färre rörliga delar och därför också ofta lägre servicekostnad än andra fordon. Installera laddbox hemma så kan du enkelt ladda över natten och starta arbetsdagen med en fulladdad bil varje dag året runt.

Foto: FORD

*Gäller L3H2 350 skåp. faktisk räckvidd varierar beroende på ett antal faktorer som yttre klimat, körstil, bilunderhåll, batteriålder etc. Energiförbrukning (bl. körn.) WLTP 28,9 – 33,1 kWh /100 km, CO2-utsläpp 0 g/km. Garanti gäller 5 år/15 000 mil. Batterigaranti 8 år/16 000 mil.