Guide: Så reser du smittsäkert

Uppmaningen är att endast resa om du måste, men under sportlovsveckorna är det  många som ger sig av på redan bokade resor.
Uppmaningen är att endast resa om du måste, men under sportlovsveckorna är det många som ger sig av på redan bokade resor. Foto: Gustaf Månsson

Uppmaningen är att endast resa om du måste, men under sportlovsveckorna är det många som ger sig av på redan bokade resor. Så här gör du för att resa så smittsäkert som möjligt.

Kristin Westesson
Publicerad
Annons

Det säkraste sättet är att resa i bil tillsammans med människor som tillhör kretsen som ingår i din sociala bubbla och som du vanligtvis umgås med. Har du inte tillgång till bil och reser kollektivt infördes nya regler den 14 februari som innebär att trafikbolagen inte ska kunna sälja mer än hälften av sittplatserna. Detta gäller fram till den 31 maj, men resor som är bokade innan reglerna började gälla är undantagna.

Reser du kollektivt ska du också vara beredd på att kunna hitta en alternativ färdväg att ta dig hem på, alternativt stanna kvar tills du är frisk, om du blir sjuk på resmålet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons