ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Therese Larsson Hultin:

Amerikanskt vaccin är högsta vinsten för Trump

Therese Larsson Hultin
Donald Trump visade upp sina danskunskaper på ett av sina senaste massmöten. Ett amerikanskt coronavaccin kan leda till en segerdans från presidenten efter valnatten, skriver SvD:s Therese Larsson Hultin.
Donald Trump visade upp sina danskunskaper på ett av sina senaste massmöten. Ett amerikanskt coronavaccin kan leda till en segerdans från presidenten efter valnatten, skriver SvD:s Therese Larsson Hultin. Foto: Gene J. Puskar/AP

Ett möjligt coronavaccin från amerikanska Pfizer är rena lottovinsten för Donald Trump. Enligt presidenten är det vad som behövs för att avgöra valet om två veckor – men än är det för tidigt för Trump att ropa hej.

Therese Larsson Hultin
Uppdaterad
Publicerad

Nyckelordet här är inte ”vaccin” utan ett amerikanskt vaccin. Donald Trump får dåligt betyg av de amerikanska väljarna när det gäller hanteringen av coronaviruset – det gäller även republikaner som egentligen gillar honom – och han har ett stort behov av att förändra den bilden.

Kan då ett amerikanskt företag vara först ut med ett vaccin (Ryssland påstår att deras Sputnik-vaccin var först, men det omgärdas av vissa frågetecken), så sitter det som en smäck för Trump.

Laddar…