Annons

Så får du ner boräntan – utan att förhandla

Är du inte en svensk mästare på förhandling – byt då till Hypoteket.

Det tycker bolånekunden Måns – som sparade en rejäl slant på att flytta bolånet.

Vad vi betalar i bolåneränta är något som många av oss inte funderar speciellt mycket på. Men med tanke på att kostnaden för bostaden är en stor del av våra fasta utgifter kanske vi borde lägga mer kraft på att få ner räntan.

Konkurrensen har ökat på bolånemarknaden de senaste åren men den genomsnittliga bolåneräntan i Sverige är i dag ändå cirka 1,5 procent.

Varje procentenhet man pressar ner sin bolåneränta kan göra stor skillnad. En sänkning av räntan med 0,1 procentenheter innebär en besparing på årsbasis på 1 000 kronor per miljon i lån.

–Ett genomsnittligt svenskt hushåll som har ett bolån på 2,2 miljoner kan spara cirka 8 000 kronor varje år genom att flytta sitt bolån till Hypoteket, eller cirka 40 000 kronor under fem år, säger Carl Johan Nordquist, vd på Hypoteket.

Flyttade lånet – en ekonomisk lyckoträff

För Måns blev flytten till Hypoteket en ekonomisk lyckoträff.

– Vi sparar hela 30 000 kronor per år. Pengarna jag sparar hos Hypoteket blev grundplåten till en ny bil, som jag dessutom kunde finansiera med mitt bolån hos Hypoteket. Det blev mycket billigare, säger han.

Hypoteket erbjuder alla sina kunder konkurrenskraftiga bolåneräntor – prutade och klara. Inga motkrav ställs – förutom att belåningsgraden på bostaden får vara högst 65 procent och att man ska uppfylla de vanliga kraven som banker ställer.

– Är du inte svensk mästare i förhandling så byt till Hypoteket, säger Måns.

Smidigt att ansöka

Ytterligare en skillnad jämfört med en storbank är att Hypoteket har ett helt digitalt ansökningsflöde. Ansökan och lånehandlingarna kan signeras helt digitalt med BankID på några minuter och självklart får man personlig service längs vägen.

– Ansökningsprocessen hos Hypoteket är enkel. Det krävs förstås säkerheter precis som vanligt, men har man bara sådant i ordning är det mycket enkelt, säger Måns.

Hypoteket i korthet

  • Hypoteket har enligt Trustpilot Sveriges nöjdaste bolånekunder med betyg 4,7 av 5.
  • Lägsta bolåneräntan är 1,04 procent* bundet i ett helt år – prutat och klart och utan helkundskrav.
  • Helt digitalt ansökningsflöde, allt sköts via BankID, mobiltelefon eller dator och tar bara några minuter.
  • Bostadens belåningsgrad får vara högst 65 procent.
  • Kundstocken består av över 10 000 bolånekunder.

*Effektiv ränta 1,05%, beräknat på 1 MSEK med 1 års bunden ränta och 30 års återbetalningstid, totalbelopp 1 265 330 kr kr. Villkor för räntan är belåningsgrad under 65%.