ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Älskad – och avskydd: ”Alla kanaler borde porta henne”

Hon är kvinnan bakom begreppet ”alternativa fakta” och har hånats för sin hänvisning till ett terrorattentat som aldrig ägde rum. Men för Donald Trump är Kellyanne Conway ett viktigt språkrör. En rådgivare lika avskydd av demokrater, som hon är älskad av entusiastiska Trump-väljare.

Therese Larsson Hultin
Uppdaterad
Publicerad

Publiken vill aldrig sluta jubla. ”Keeeellyanne”, ”Keeeellyanne” skanderar de när Trump-administrationens mest välkända ansikte kommer ut på scen. Det här var i slutet av februari och Kellyanne Conway gör entré till Fox-profilen Sean Hannitys specialsändning på den konservativa konferensen CPAC. Ena armen höjd till en vinkning och med det leende som blivit hennes signum gör hon strax det hon gör bäst – säljer in president Trumps budskap.

Sätt på en amerikansk nyhetskanal och chansen (eller risken, det beror på vem man frågar) är stor för att du ska se Kellyanne Conway. Kvinnan som ledde Donald Trumps kampanj till seger har varit en nästan konstant i tv-rutan sedan i höstas. Hon är snabbtänkt, levererar sina svar som en kulspruta och är sällsynt skicklig på att undvika att svara på programledarnas frågor. Och hon drar sig inte för att i direktsändning hota med att ”vi kanske måste tänka om i vår relation med pressen” i en intervju som blivit smått legendarisk.

Laddar…