Eget studentboende kräver långt sparande

Internationella studenter vid Stockholms universitet löste sitt boende med husvagnar innan lärosätet satte stopp för den improviserade campingplatsen. Arkivbild.
Internationella studenter vid Stockholms universitet löste sitt boende med husvagnar innan lärosätet satte stopp för den improviserade campingplatsen. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson / TT

Nybliven student och på jakt efter en bostad? På många håll lyser studentbostäderna med sin frånvaro och att äga eget kräver ett långt sparande – eller välbärgade föräldrar.

TT
Publicerad
Annons

På elva högskole- och universitetsorter i Sverige kunde inte bostäder erbjudas till nya studenter någon gång under höstterminen förra året. Det visar en sammanställning som statliga bolåneinstitutet SBAB har gjort med uppgifter från bostadssajten Booli och Sveriges förenade studentkårer.

Utan tillgång till studentboende är alternativen få. Att hyra en bostad i andra hand är en möjlig lösning, en annan är att köpa ett eget boende. Men då gäller det att man har föräldrar som börjat spara i tid.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons