Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Min helg: ”Jag älskar fredagsruschen på Birger Jarlsgatan”

Pegah Abedini, projektledare på Nordier Property Advisors, går på spinning, lagar bananpannkakor och badar bastu på helgen.

Text: Olivia Hagéus - 7 november 2017
Annons

På fredagar summerar jag veckan som gått och sammanställer veckorapporter till mina uppdragsgivare, när det är klart kan jag med gott samvete hänga av mig kavajen och varva ner inför helgen. Jag hoppar över den obligatoriska ”spontana” aw:n på kontoret och promenerar över Norrmalmstorg ner mot Sats Stureplan. Mitt favoritpass Immersive Fitness Spinning börjar 17:15 och är en form av Imax i spinningformat, man cyklar i en virtuell värld och svettas som om det vore ett hot yoga-pass. Det känns bra att göra lite proaktiv bot inför helgens synder.

Efter träningen är det härligt att kliva ut mitt i fredagsruschen på Birger Jarlsgatan, jag älskar att känna att jag bor i en pulserande stad. Går till Paradiset på Regeringsgatan och handlar lite frukost till helgen, det blir en massa olika bär och Saltå Kvarns bröd som bakas i butiken. På vägen hem stannar jag till på Hötorget och köper godis på Caramella.

När jag kommer hem är det befriande att äntligen kliva ur kostymbyxorna och byta om till något festligare. Sen dimmar jag ner belysningen, tänder några ljus och botaniserar lite på Soundcloud innan mina tjejkompisar börjar droppa in. De har köpt med sig mat från mitt favorithak La Neta och vi äter quesadillas med svamp, guacamole, salsa och nachos. Efter några hemsnickrade margaritas är det raka spåret till klubben Mono ovanpå Nosh & Chow där vi träffar min pojkvän Ludde och några andra vänner.

Annons
Annons

Lördag morgon är lugn, vi bestämmer oss för att åka ut till familjen på Vindö. På Motorverkstan Bistro på Djurö försöker de hålla fast i sommarkänslan så länge som möjligt. De har öppet och vi provar deras trevliga lördagsbrunch. På eftermiddagen går vi en långpromenad i skogen tillsammans och sen hinner vi med att bada bastu och dricka varsin kall Cobra innan det är dags att laga middag. Min uppgift blir att fixa efterrätt så sällskapet får hålla tillgodo med en marängsviss. Jag har nougatsås istället för choklad, massa flagad mandel och krossad choklad med havssalt. Efter middagen fastnar Ludde vid vinylspelaren och gör sitt bästa för att överrösta den sprakande brasan som jag har parkerat mig framför.

På söndagen går jag upp lite tidigare än vanligt och tar med mig Stella, familjens flatcoated retriever, på en morgonpromenad. Efter det lagar jag bananpannkakor som toppas med medhavda Paradiset-bär, smör och lite salt. Efter frukosten är jag full av energi och funderar på att åka till stallet, har nyligen tagit upp ridningen och blivit hästbiten igen. Men Ludde bromsar mig och söndagen flyter på, vi löser några korsord och surfar runt på Hemnet. På vägen hem från landet köper vi med oss mat från Indio Kitchen på Söder. Väl hemma äter vi ceviche, sushi och en lobster roll framför två avsnitt av American horror story. Sen vill jag helst av allt gå och lägga mig, men tyvärr behöver jag tvätta och stryka lite blusar först.

Annons