Moore som agent 007: scenerna vi minns

Han är skådespelaren som spelat Agent 007 i flest filmer. I 12 år var Roger Moore James Bond. Här är några av hans mest minnesvärda scener.

Publicerad
Annons

Roger Moore debuterar som Agent 007 i ”Leva och låta dö” 1973. Moore var 45 år när han fick chansen att bli den brittiska superagenten, mest känd för att knocka skurkar och tjusa damer. Här möter han filmens ”bad guy” Mr Big för första gången. Karaktären trogen håller han huvudet kallt och är mest intresserad av den förtjusande Solitaire – filmens bondbrud.

Ian Flemings böcker, som många av filmerna är baserade på, var reflektioner över det politiska läget i världen. Var världen rädd för ryssen, då var det ryssen Bond kämpade emot. ”Mannen med den gyllene pistolen” från 1974 kretsar kring den energikris västvärlden upplevde 1973. I filmen försöker Bond återta känslig solkraftsteknologi som är på väg att säljas till högsbjudande, samtidigt som han är måltavla för världens skickligaste torped. I klippet ser vi den första svenskan att vara bondbrud – Britt Ekland. Men med i filmen finns också Maud Adams.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons