RecensionKrogguiden

BabetteKlassresa som inte gått Michelinguiden förbi

Camilla Engströms ”Vinter till vår”, utlånad av galleri Carl Kostyál, pryder en vägg.
Camilla Engströms ”Vinter till vår”, utlånad av galleri Carl Kostyál, pryder en vägg. Foto: Gustaf Månsson

Pizzans klassresa illustreras i dubbel bemärkelse på Restaurang Babette. Men vår upplevelse är att Vasastans vattenhål har förlorat lite av sin ungdomliga charm.

Krogguiden
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Babette är stället där man vill hänga ofta och till sent på natten. Det är trångt och mysigt. Kvarterskrogen har ambitioner och är känd för sin sköna stämning och brokiga inredning som inbjuder till djupa samtal medan rätterna bärs in en efter en. 

När SvD på nyårsdagen skildrar pizzans resa från utskälld snabbmat till omfamnad husmanskost har Babette en naturlig plats i berättelsen. På menyn varvas dock pizzan med mellanrätter, maten serveras till ett överkomligt pris och paras med en ambitiös vinlista. Det är ett koncept för vilket kocken Olle T Cellton och resten av det gänget bakom Babette belönats med Michelinguidens Bib Gourmand.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons